مراحل و روش گرفتن بورسیه تحصیلی از دانشگاه های خارجی

افزایش قیمت ارز و هزینه های بالای زندگی در بسیاری از کشورهای خارجی باعث شده که بسیاری از افراد متقاضی تحصیل در دانشگاه های خارجی، به جای آن که علاقه ای داشته باشند تا پول خود را صرف هزینه های سرسام آور تحصیل و زندگی در خارج از کشور کنند، به فکر اخذ بورسیه های تحصیلی از دانشگاه های مختلف بیفتند. بورسیه و کمک هزینه های تحصیلی به کمک های مالی ای گفته می شود که از سوی دانشگاه ها و مراکز آموزشی به دانشجویان داده شده و دانشجو نیازی به بازپرداخت آن ندارد. در واقع دانشگاه محل تحصیل هیچ گونه هزینه ای را از دانشجو دریافت نکرده و در عین حال هزینه های وی را (بسته به مقدار بورسیه) پرداخت می کند. معمولاً کمک هزینه تحصیلی در بیشتر مواقع به دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری تعلق می‌گیرد اما در شرایطی می‌توان برای تحصیل در مقطع لیسانس نیز از کمک هزینه تحصیلی استفاده کرد. دانشجویانی که رزومه ای قوی در رشته تحصیلی خود دارند، شانس بالاتری برای دریافت فاند، اسکالرشیب یا همان کمک هزینه تحصیلی خواهند داشت. در ادامه به مراحل و نحوه دریافت کمک هزینه تحصیلی از دانشگاه‌های خارج از کشور میپردازیم:

برای تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور، انتخاب کشور مقصد است. با توجه به این که هر کشور شرایط خاصی برای اعطای کمک هزینه تحصیلی دارد، دانشجو باید در این زمینه اطلاعات لازم را کسب کرده و با دقت کشور مقصد را انتخاب نماید.

باید برای انتخاب دانشگاه اقدام کرد. شرایط اعطای کمک هزینه تحصیلی در وب سایت هر دانشگاه نوشته شده و دانشجو باید از طریق مکاتبه با دانشگاه از این شرایط مطلع شود. مهمترین مورد که به اخذ بورس تحصیلی کمک می‌کند، نمره زبان بالاست. به طور کلی گفته می‌شود نمره آیلتس ۷ و نمره تافل بالای ۱۰۰ شانس دانشجو را برای اخذ بورسیه بالاتر می‌برد. برای دریافت کمک هزینه تحصیلی، تکمیل مدارک و رزومه است. مدارک مورد نیاز هر دانشگاه را از طریق مکاتبه با دانشگاه جمع آوری کرده و در زمان مناسب ارسال نمائید. داشتن رزومه قوی در رشته تحصیلی مربوطه، شانس دانشجو را برای دریافت کمک هزینه تحصیلی بیشتر می‌کند. داشتن مقاله، طرح‌های تحقیقاتی، ثبت اختراع، شرکت در سمینارها و کارگاه‌های آموزشی معتبر و… همه و همه به دانشجو کمک می‌کند تا بتواند از بورسیه تحصیلی رایگان استفاده نماید

ارسال رزومه برای دانشگاه است. رزومه تکمیل شده و کار شده خود را برای دانشگاه‌ها یا اساتید بفرستید. بهتر است قبل از ارسال رزومه نحوه نوشتن رزومه را بیاموزید تا روزمه را بر اساس استانداردهای مربوطه تکمیل و ارسال کنید؛ معمولاً رزومه بهتر است به اصطلاح مختصر و مفید باشد. دانشجویان در زمان ارسال درخواست پذیرش از دانشگاه‌ها باید درخواست اخذ بورسیه تحصیلی را هم ارسال کنند. دانشگاه بعد از بررسی رزومه و پرونده دانشجو میزان اخذ کمک هزینه تحصیلی و شرایط آن را در برگه پذیرش اعلام می‌کند. بعد از تأیید رزومه ارسال مدارک مورد نیاز دانشگاه و رسیدن به هدف است. مدارک مورد ن ویاز را بر اساس مطالب نوشته شده در سایت دانشگاه‌ها مطالعه کرده و با با دانشگاه مکاتبه کرده و لیست مدارک مورد نیاز را دریافت و تکمیل نمائید. ممکن است بعضی از مدارک مورد نیاز دانشگاه را نداشته باشید، در این صورت بهتر است به دانشگاه ایمیل زده و از آن‌ها راهنمایی بخواهید. در صورت اخذ پذیرش از دانشگاه برای دریافت ویزا و مهاجرت تحصیلی اقدام نمایند.